Как да персонализирам CV-то си?

Нашите шаблони за CV са създадени да се адаптират към съдържанието ти и то изглежда чудесно във всички оформления. Радваме се да ти съобщим, че включихме три нови и ведри шаблона за CV и мотивационно писмо, които добавят свежа нотка към всяка кандидатура. „Кейптаун“ предлага модерно цветово съчетание и удебелен шрифт, а „Женева“ държи на стила със семпъл текст на ярък фон. С игриво цветово оформление и морски нюанс, „Лисабон“ е най-новият член на творческото ни семейство. В добавка към вълнуващите нови попълнения предлагаме и подобрена версия на шаблона „Москва“, която наистина превъзхожда предшественика си. Открий шаблон за всяка кандидатура само с едно натискане на бутона!


По-долу ще се запознаеш с няколко начина за персонализиране на CV-то ти.


Персонализиране на оформлението

Има няколко начина да персонализираш оформлението на CV-то си, включително:


  • Да промениш дизайна / цветовете – научи повече за това как да сменяш шаблона и да персонализираш цветовете оттук. Ползвай нашия лесен за употреба инструмент за избор на цвят, за да освежиш CV-то си.
  • Добави цветни индикатори, за да представиш визуално нивото на уменията си – тази функция се намира в страничната лента, в менюто за езици/умения. 
  • Използвай аватари в повечето от шаблоните ни - незадължителна, но стилна персонализация.
  • Добави / премахни снимка – някои от шаблоните ни са разработени за поставяне на снимка, но винаги можеш да премахнеш снимката си от всеки шаблон. Освен това можеш да редактираш и премахваш фона на снимките, за да постигнеш визия на професионален портрет. Научи повече за качването или редакцията на снимката си тук.  
  • Промени местата на разделите* - всеки раздел под професионалното резюме в основната колона на автобиографията може да бъде преместен. За да преместиш раздел, натисни върху табличната икона вляво от заглавието на раздела, както е показано по-долу. След това можеш да влачиш разделa нагоре и надолу. Виж следващите екранни снимки.

  • Смени езика – научи повече за това как можеш да смениш езика на CV-то си тук.
  • Пропусни раздели и полета – изключи раздели или полета от CV-то си, като ги оставиш празни. Етикетите или разделите, които пропускаш, се изтриват автоматично от CV-то. 
  • Преименувай раздели и редактирай заглавията им – вече можеш да променяш и редактираш заглавията на разделите за постигане на по-дружелюбен и по-автентичен тон.
  • Добави връзки – добави връзки по избор към профила си в LinkedIn, онлайн портфолио и други в раздела за лична информация.
  • Добави впечатляващи умения с нашия инструмент за предлагане на умения - понякога е трудно да определиш кои умения да включиш, но с помощта на нашите алгоритми за машинно самообучение CVapp.bg върши работата вместо теб. Приложението за създаване на CV ще ти предложи автоматично възможни умения в горното поле на раздела. Докато ги добавяш, системата ще анализира създалата се картина и ще предлага нови свързани умения, които можеш да подредиш по важност и ниво на опита. Никога не е било толкова лесно да смаеш работодателя с подходящите умения.

Наскоро пуснахме и поредица от видео инструкции за някои от най-популярните ни длъжности, включващи кратко обяснение стъпка по стъпка на процеса за създаване на CV в нашето приложение. Допълнени с факти, съвети и насоки за писане, тези видео ръководства са чудесен начин да гарантираш, че твоето CV ще се открои като победител.


* В момента не е възможно да се реконфигурира оформлението на разделите за лични данни, професионално резюме, хобита и умения. Например не можеш да преместиш раздела за умения от дясно в ляво или да добавиш рамка или разделител на страница. Надяваме се в бъдеще да ти предложим повече функции за персонализация на оформлението.


Как да добавиш раздел по избор

Друг начин да персонализираш CV-то си е с раздели по избор. Можеш да озаглавиш тези раздели по твое желание. За да добавиш раздел по избор, превърти до долния край на редактора на CV, където са представени различните опции за добавяне на нови раздели.

Шрифт и размер на шрифта

В момента не можеш да променяш шрифта и размера му в твоето CV или мотивационно писмо. Надяваме се в бъдеще да разполагаме с повече функции за шрифтовете. Дотогава ти предлагаме да експериментираш с различните шаблони, тъй като всеки от тях е оформен с малко по-различен шрифт.


Как да създадеш CV от една страница

Идеалната дължина на CV-то ти е една страница. За да вместиш всичко в нея, трябва просто да се съсредоточиш върху включването на най-актуалните и най-впечатляващите данни, отсявайки излишната информация, която не носи предимство на CV-то ти. Не забравяй, че не е възможно да промениш големината на шрифта, за да намалиш дължината на CV-то си.


Персонализирай и мотивационното си писмо! Създаването на впечатляващо мотивационно писмо никога не е било по-лесно, а сега можеш да избереш оформление, което подхожда на шаблона на CV-то ти, с едно натискане на бутона. Винаги ти препоръчваме да персонализираш мотивационното си писмо в съответствие с отворената позиция, за да увеличиш шансовете си за намиране на работа. Запазвайки мотивационните си писма на таблото си, лесно можеш да постигнеш съгласуван, подреден вид и да поддържаш организация в търсенето на работа!


Не забравяй, че вече можеш да обединиш CV-то и мотивационното си писмо в един PDF документ! Никога не е било толкова лесно да постигнеш удобство и организация. Ще намериш тази нова функция в падащото меню под „Още“, отдясно на прозореца за преглед на твоето CV или мотивационно писмо. След това просто избери кои два документа да обединиш и готово!


Не забравяй да прочетеш нашия бюлетин, пълен с най-новите и най-ценните ни съвети за писане на CV и кариерно развитие. На всеки две седмици нашите кариерни специалисти събират най-добрите съвети за писане на CV и намиране на работа и ги изпращат до пощенската ти кутия. Улеснения в професионалния живот, методи за търсене на работа, проучвания на CV-та, съвети за продуктивност и психично здраве и други – прочитането им отнема най-много 15 минути!

Още ли се нуждаеш от помощ? Свържи се с нас Свържи се с нас